مزایا و معایب کابینت ام دی اف چیست؟ مهمترین نکات قبل از خرید!

آشنایی با مزایا و معایب کابینت ام دی اف برای آشپزخانه در مجله دکورین

کابینت ام دی اف یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای طراحی دکوراسیون مراکز تجاری یا کابینت‌های آشپزخانه محسوب می‌شود. کابینت با حروف اختصاری MDF به‌معنی تخته فیبر با چگالی متوسط (Medium-density fibreboard) است. کابینت‌های MDF در بیشتر مواقع، از پوشش فیبری با روکش پلاستیکی پی وی سی یا پلی اورتان ساخته می‌شوند. این نوع کابینت به دلیل ظاهر زیبا و تنوع رنگی، مقاومت در برابر رطوبت، خراشیده نشدن و قیمت مناسب، جایگاه محبوبی در بازار طراحی داخلی و بین مردم دارد. در ادامه، به بررسی مزایا و معایب کابینت ام دی اف خواهیم پرداخت. با مطالعه این نکات، می‌توانید انتخابی مطمئن و مقرون‌به‌صرفه برای جنس کابینت آشپزخانه خود داشته باشید.

بررسی مزیت‌های کابینت ام دی اف برای آشپزخانه شیک

کابینت‌های ام دی اف علاوه‌بر قیمت ارزان و کاربرد گسترده، زیبایی و رنگ جذاب هم دارند. در ادامه به چند مزیت کابینت ام دی اف اشاره خواهیم کرد. این مزایای کابینت ام دی اف، مهم‌ترین دلایل برای کاربرد بالای آن در آشپزخانه‌های ایرانی محسوب می‌شوند.

ظاهر زیبا و تنوع رنگی بالا؛ انتخابی بدون محدودیت برای کابینت‌های آشپزخانه

کابینت‌های ام دی اف ظاهری زیبا و مدرن دارند. این کابینت‌ها با روکش پی وی سی طرح واقعی چوب را تقلید کرده و ظاهری طبیعی و گرم در فضا ایجاد می‌کنند. همچنین کابینت MDF در انواع رنگ‌ها و طرح‌ها در بازار موجود هستند؛ بنابراین به‌راحتی می‌توانید کابینت ام دی اف را با سبک دکوراسیون داخلی خانه هماهنگ کنید. از سبک‌های ساده و مینیمال گرفته تا طرح‌های شیک و مدرن، با این نوع چوب قابل‌اجرا هستند. همچنین،‌ کابینت‌های ام دی اف لایه‌های پوششی متنوعی مانند مات و براق دارند که ظاهری منحصر‌به‌فرد و متفاوت به دکوراسیون داخلی آشپزخانه شما می‌بخشند.

یکی از مزیت‌های این جنس کابینت، امکان اجرای طرح و نقش‌های متفاوت روی بدنه آن است. هنگام طراحی می‌توانید از طرح‌های گرافیکی و حتی نقش برجسته برای افزایش جذابیت کابینت شیک استفاده کنید. این ویژگی باعث می‌شود تا کابینت‌های ام دی اف یک انتخاب بی‌نظیر برای تزیین و دکوراسیون داخلی آشپزخانه‌های کلاسیک باشند.

تنوع رنگی بالا؛ یکی از مزایای کابینت های ام دی اف

قیمت اقتصادی و مناسب کابینت ام دی اف برای آشپزخانه

کابینت‌های ام دی اف در مقایسه با کابینت‌های چوبی طبیعی، قیمتی مقرون‌به‌صرفه‌تر دارند. این کابینت‌ها، برای افرادی که به دنبال ظاهر زیبا و کیفیت مناسب هستند، گزینه‌ای بسیار مطلوب و ایده‌آل به شمار می‌روند. قیمت کابینت ام دی اف به دلیل داشتن مواد اولیه ارزان‌ و فرایند تولید آسان، کمتر از کابینت‌های چوبی تمام می‌شود. متریال اصلی کابینت ام دی اف فیبرها یا براده‌های چوبی هستند که با چسب‌های بسیار قوی به‌ هم فشرده شده‌اند.

ازطرفی، تولید کابینت ام دی اف، با استفاده از فرآیندهای صنعتی و اتوماتیک، قابلیت تولید به‌صورت‌انبوه را امکان‌پذیر کرده است. فرآیند تولید صنعتی، هزینه تولید را کاهش می‌دهد که تاثیر مستقیم روی قیمت نهایی می‌گذارد؛ بنابراین کابینت‌های ام دی اف، قیمتی اقتصادی‌تر نسبت به کابینت‌های چوبی دارند. این امر امکان طراحی کابینت ام دی اف با هزینه اقتصادی را برای افرادی با بودجه محدود فراهم می‌کند.

قیمت مناسب و اقتصادی؛ یکی از مزیت‌های کابینت ام دی اف

نگهداری و تمیز‌کردن آسان MDF؛ عاملی تاثیرگذار بر طول عمر کابینت

کابینت‌های ام دی اف بسیار آسان نگهداری و تمیز می‌شوند. برخلاف کابینت‌های چوبی، شما فقط با یک پارچه مرطوب و کمی ماده شوینده، می‌توانید لک‌های روی کابینت MDF را پاک کنید. مقاوم بودن سطوح این کابینت، به شما اجازه می‌دهد تا هنگام تمیز کردن با دستمال‌های مرطوب، نگرانی از بابت خیس شدن آن‌ها نداشته باشید. از طرفی چگالی بالای سطوح لایه‌های ام دی اف و قابلیت نفوذپذیری کم، باعث می‌شود تا لکه‌ها به درون بافت کابینت نفوذ نکند؛ بدین‌ترتیب، جای لکه‌های روغن یا مواد غذایی روی آن باقی نمی‌ماند.

کابینت‌های ام دی اف به دلیل مقاومت در برابر خراشیدگی و حشرات، نگهداری آسان و پاک شدن سریع لکه‌ها، انتخابی مناسب برای کابینت‌های آشپزخانه و حمام هستند. این مزیت باعث افزایش طول عمر و حفظ ظاهر کابینت می‌شود. در نگهداری از کابینت‌های MDF، نیازی به رنگ‌آمیزی و پوشش مجدد ندارید و با تمیز کردن منظم، می‌توانید کابینت‌ها را در شرایط مناسبی نگه دارید. بهتر است هنگام سفارش ساخت کابینت آشپزخانه، چوب MDF روکش‌دار را انتخاب کنید؛ زیرا نوع روکش‌دار هیچ‌گونه آسیبی در برابر رطوبت یا خراشیدگی نمی‌بیند و به‌راحتی تمیز می‌شود. 

نگهداری و تمیز‌کردن آسان MDF؛ عاملی تاثیرگذار بر طول عمر کابینت

راحتی در نصب و وزن سبک؛ دلیل برتری MDF به چوب‌های طبیعی

کابینت‌های ام دی اف نصب آسانی دارند و با استفاده از قفل‌ها و بست‌های مخصوص، به‌راحتی و در مدت زمان کوتاه نصب می‌شوند. برای نصب بهتر کابینت ام دی اف از یک نصاب ماهر کمک بگیرید؛ چراکه درصورت نصب نامناسب، امکان ایجاد درز و شکاف بین قسمت‌های مختلف کابینت وجود دارد. این موضوع، زیبایی ظاهر کابینت‌ها را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. به‌همین‌خاطر دستمزد نصب کابینت ام دی اف بسته به مهارت شخص متغیر است؛ هرچه مهارت فرد برای نصب بیشتر باشد، دستمزد بیشتری هم دریافت خواهد کرد. 

کابینت‌های ام دی اف نسبت به کابینت‌های چوبی وزن سبک‌تری دارند؛ زیرا در ساخت این کابینت‌ها از براده‌های چوبی به جای چوب طبیعی استفاده شده است. به‌همین‌دلیل، کابینت‌‌های MDF قابلیت جابه‌جایی آسان و نصب راحتی دارند. به‌این‌ترتیب، در زمان و هزینه نصب کابینت هم صرفه‌جویی می‌شود.

وزن سبک و آسانی در نصب؛ یک دلیل برای انتخاب کابینت ام دی اف

مقاومت در برابر رطوبت؛ دلیل طول عمر بالای کابینت MDF

کابینت ام دی اف به‌ دلیل پوشش PVC، سطحی ضدآب دارد و به‌خوبی در‌برابر رطوبت و خرابی ناشی از آن مقاومت می‌کند. شما می‌توانید کابینت MDF با پوشش ضدآب پی‌وی‌سی را برای مکان‌هایی مانند حمام یا آشپزخانه انتخاب کنید. کابینت ام دی اف در طول زمان، مقاومت بالایی دربرابر پوسیدگی و پوکی دارد؛ به‌این‌ترتیب، هزینه طراحی کابینت آشپزخانه را در طول زمان جبران می‌کند.

بررسی ۴ مورد از معایب کابینت ام دی اف

پس از بررسی مزیت‌های کابینت MDF و برای آشنایی بیشتر با این نوع متریال در طراحی کمد و کابینت، معایب آن را بیان می‌کنیم. به‌طور‌کلی، می‌توان ۴ مورد را به‌عنوان معایب کابینت ام دی اف معرفی کرد. اگر از کابینت آشپزخانه MDF به‌صورت صحیح و اصولی استفاده کنید، معایب زیر به‌وجود نخواهد آمد و می‌توانید برای مدت زمان طولانی از داشتن چنین کابینت‌هایی لذت ببرید. در ادامه ۴ مورد از معایب کابینت ام دی اف را معرفی می‌کنیم.

۱. مقاومت پایین در برابر خرابی؛ یکی از معایب کابینت ام دی اف

اگرچه کابینت‌های ام دی اف مقاومت قابل‌توجهی در‌برابر رطوبت، خراشیدگی و خرابی دارند؛ اما به این معنی نیست که هیچ خراشی روی آن ایجاد نمی‌شود. متریال MDF نسبت به کابینت‌های چوب طبیعی به ضربه حساس‌تر است؛ بنابراین، در‌صورتی‌که در خانه کودکی دارید، باید مراقب باشید.

آسیب دیدن ام دی اف بر اثر رطوبت

۲. حساسیت بیش‌از‌حد به حرارت در کابینت MDF

کابینت‌های ام دی اف به حرارت حساس هستند و در‌صورت قرار گرفتن در معرض حرارت بالا، ممکن است تغییر شکل دهند؛ بنابراین، باید در محل قرارگیری کابینت‌های ام دی اف دقت کرد و از قرار دادن آن‌ها در معرض حرارت بالا خودداری کنید. یکی از معایب کابینت MDF در طول زمان، رنگ‌پریدگی آن‌هاست. رنگ این نوع کابینت بر اثر قرار گرفتن متمادی در برابر تابش آفتاب تغییر می‌کند. چنین معضلی، به‌خصوص در کابینت‌های ارزان‌قیمت و بی‌کیفیت رخ می‌دهد.

به‌طور‌کلی، برای جلوگیری از حساسیت کابینت‌های ام دی اف به حرارت، باید از قرارگیری آن‌ها در نزدیکی منابع حرارتی مانند اجاق گاز، فر و رادیاتور خودداری کرد. همچنین، استفاده از روکش‌های مقاوم در برابر حرارت و انتخاب محصولات باکیفیت، آسیب‌های واردشده به کابینت را به حداقل می‌رساند.

۳. کابینت MDF در برابر مواد شوینده مقاومت کمی دارد

کابینت‌های ام دی اف عموماً به مواد شوینده شیمیایی حساس هستند و در‌صورت استفاده نادرست از این مواد، ممکن است آسیب ببینند. مواد شوینده شیمیایی قوی مانند اسیدها و مواد قلیایی، به روکش روی کابینت آسیب می‌زنند و باعث ایجاد لکه‌ و تغییر رنگ آن می‌شوند. اگر به‌هر‌نحوی مواد شوینده قوی روی کابینت ام دی اف ریخته شد، فوراً آن را با آب و صابون پاک و با یک دستمال نمدار خشک کنید.

قابل‌تعمیر نبودن کابینت ام دی اف دست دوم

۴. قابل‌تعمیر نبودن کابینت MDF در صورت خرابی

یکی از معایب کابینت‌های ام دی اف این است که در‌صورت خرابی، عموما قابل‌تعمیر نیستند و نیاز به جایگزینی کامل دارند. کابینت‌های ام دی اف عموماً روکش بیرونی دارند که به آن‌ها زیبایی و مقاومت در برابر خراشیدگی می‌دهد. در‌صورت خرابی روکش، تعمیر کابینت بسیار مشکل بوده و نیاز به تعویض کلی خواهد داشت. درنتیجه، برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است هنگام خرید کابینت به کیفیت مواد و ساختار آن دقت کنید. در‌صورت‌نیاز، سراغ یک متخصص باتجربه برای تعمیر کابینت‌های MDF بروید.

بررسی مزایا و معایب کابینت ام دی اف؛ راهنمایی برای خرید کابینت آشپزخانه 

پیش از خرید کابینت، مزایا و معایب کابینت ام دی اف را موردبررسی قرار دهید و باتوجه‌به سلیقه و نیاز آشپزخانه، بهترین نوع آن را انتخاب کنید. بااین‌حال، به دلیل تنوع بالا، قیمت مقرون‌به‌صرفه و ماندگاری طولانی، MDF همچنان یکی از محبوب‌ترین گزینه‌های برای طراحی کابینت به شمار می‌رود.

با نگهداری اصولی از کابینت‌های ام دی اف، می‌توانید از آسیب دیدن کابینت جلوگیری کنید و معایب آن را نادیده بگیرید. کابینت آشپزخانه شما از چه جنس و رنگی است؟ آیا در فکر تغییر رنگ کابینت ام دی اف آشپزخانه خود هستید؟ برای ما در بخش نظرات بنویسید تا ما در‌این‌باره راهنمایی‌تان کنیم. 

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “مزایا و معایب کابینت ام دی اف چیست؟ مهمترین نکات قبل از خرید!”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به دکورین می‌باشد.

✖ بستن

دریافت مشاوره رایگان

با ما در تماس باشید

جهت دریافت مشاوره رایگان اطلاعات تماس خود را وارد نمایید.

نام نام خانوادگی
شماره تماس