کابینت براق بهتر است یا مات؟ بررسی کامل مزایا و معایب

بررسی تفاوت کابینت براق یا مات در مجله دکورین

انتخاب جنس کابینت یکی از پیچیده‌ترین تصمیماتی است که افراد هنگام طراحی آشپزخانه یا دکوراسیون منزل می‌گیرند؛ طرح‌ها، جنس‌ها و مدل‌های مختلفی برای کابینت وجود دارد و همین تنوع باعث تردید افراد هنگام خرید کابینت آشپزخانه می‌شود. دو نوع کابینت براق یا مات در ظاهر، جنس روکش و کارایی با هم تفاوت دارند و هرکدام زیبایی جداگانه‌ای به محیط می‌دهند. در این مقاله دو کابینت براق و مات را با هم مقایسه کرده و ویژگی‌های هریک را معرفی می‌کنیم. در انتها شما می‌توانید بسته به سلیقه و سبک زندگی خود، بهترین انتخاب را برای کابینت آشپزخانه داشته باشید.

کابینت براق یا مات؛ از منظر زیبایی‌شناختی 

کابینت براق، سطحی صیقلی و رنگی دارد که نور را بازتاب داده و حسی از تمیزی و شفافیت را القا می‌کند. به‌همین‌خاطر، برای فضاهای تاریک یا آشپزخانه‌های کوچک انتخاب مناسبی است و باعث بزرگ‌تر دیده‌شدن فضا می‌شود. روکش کابینت براق برای کابینت جدید آشپزخانه کوچک شما، بهترین گزینه است و با انعکاس نورها روی کابینت حسی از لوکس‌بودن و شیکی ایجاد می‌کند.

کابینت مات به دلیل منعکس نکردن نور، ظاهری مطلوب و آرامش بیشتری دارد. رنگ مات، نور را جذب کرده و تعادلی بین سایه و نور در فضا ایجاد می‌کند. کابینت مات به فضا ظاهری دل‌نشین‌تر و آرامش‌بخش‌تر می‌دهد و به دلیل مشخص نبودن هرگونه اثر انگشت و خط‌و‌خش روی آن، نسبت به کابینت براق تمیزتر به نظر می‌رسد.

ام دی اف سفید مات، مناسب برای سبک نوردیک

توجه به سبک دکوراسیون در موقع انتخاب کابینت مات یا براق

کابینت براق به‌ دلیل داشتن ویژگی بازتاب‌دهنده نور، برای ترکیب با سبک‌های مدرن، صنعتی-شهری و حتی طراحی کابینت آشپزخانه کلاسیک انتخابی مناسب است. پیشنهاد می‌دهیم در سبک کلاسیک از کابینت براق قهوه‌ای یا بژ، با سطوح صاف و با کمترین میزان پیچیدگی استفاده کنید تا هماهنگی بیشتری در دکوراسیون ایجاد شود. کابینت مات تنوع رنگی بسیار بالایی دارد و می‌توانید هر رنگی را برای کابینت سفارش دهید.

از روکش کابینت مات برای هماهنگی با سبک‌های دکوراسیون داخلی مدرن، مینیمال، وینتیج، روستیک، نوردیک یا فیوژن استفاده کنید. هیچ محدودیتی برای انتخاب رنگ و طرح روی کابینت مات ندارید و به‌راحتی می‌توانید فضایی شاخص در خانه داشته باشید. در طراحی کابینت براق یا مات از دستگیره‌های فلزی یا چوبی و ترکیب کابینت‌ها با شیشه، متناسب با سبک موردنظرتان استفاده کنید. همچنین ترکیب دو کابینت براق و مات، مدل دیگری از طراحی است که زیبایی خاص خود را دارد.

کابینت گلاس براق؛ مناسب سبک آشپزخانه مدرن

تفاوت در نوع متریال کابینت براق و مات

جنس بدنه همه کابینت‌ها از ام دی اف بوده و این جنس روکش است که نوع گلاس، ممبران، میزان براق بودن یا مات بودن آن‌ها را مشخص می‌کند. روکش‌های کابینت های گلاس از جنس پلاستیکی، شیشه ای و براق انتخاب می‌شوند و هریک میزان براق بودن مشخصی دارند. اگر به رنگ‌های بسیار مات (اولترا مات) علاقه‌مند هستید، سراغ کابینت ام دی اف با روکش ملامینه بروید.

شاید شما هم نام کابینت گلاس مات را شنیده باشید؛ درواقع این اصطلاح به‌ اشتباه برای متریال کابینت مات در بین مردم مصطلح شده است. در‌صورتی‌که گلاس به کابینت‌های براق اشاره دارد و اصلا برای مات استفاده نمی‌شود. به کابینت‌های ام دی افی که روکش اکریلیک، ترموفیل یا لاک دارند اما ظاهر آن‌ها مات است، کابینت هایگلاس مات گفته می‌شود. کابینت‌هایی با این سبک، میزان کمتری از براق بودن و رو‌به‌مات دارد و لک انگشت روی آن دیده نخواهد شد. 

کابینت مات؛ مناسب‌ترین گزینه کابینت آشپزخانه برای سبک روستیک

مقایسه قیمت کابینت براق با مات؛ کدام ارزان‌تر است؟

از مهم‌ترین فاکتورها برای انتخاب بین کابینت مات یا براق، قیمت آن است. قیمت کابینت مات mdf و براق به عواملی مانند جنس و کیفیت متریال، نوع رنگ پوششی، نوع طراحی و تولیدکننده بستگی دارد. لایه پلی‌گلاس کابینت‌های براق باعث افزایش هزینه تولید آن می‌شود. از طرفی اگر کابینت‌های مات از چوب طبیعی تهیه شده باشند، هزینه بیشتری نسبت به کابینت ام دی اف دارند. بعضی از رنگ‌های پوششی هم باعث افزایش قیمت کابینت مات می‌شوند. 

اگر هنگام سفارش کابینت براق یا مات سراغ طرح‌های پیچیده و متنوع بروید، هزینه بیشتری باید بپردازید. هر تولیدکننده نیز بسته به فرایند تولید، قیمت متفاوتی روی کابینت‌ها می‌گذارد. این عوامل متعدد، باعث متغیر بودن قیمت کابینت مات یا براق می‌شود و نمی‌توان عدد مشخصی برای آن تعیین کرد. برای مطلع‌شدن از قیمت کابینت آشپزخانه هریک از مدل‌ها، می‌توانید مستقیما با دکورین تماس بگیرید.

جنس بدنه؛ مهم‌ترین عامل برای تعیین قیمت کابینت مات

سهولت نگهداری و ماندگاری؛ یکی از تفاوت‌های اساسی کابینت براق و مات

زیبایی اولین عامل انتخاب جنس و نوع کابینت است اما آخرین نیست. هنگام سفارش طراحی کابینت از نوع براق یا مات باید به نحوه نگهداری و ماندگاری آن هم دقت کنید. سطح براق کابینت‌ها به‌سادگی و با یک دستمال پاک می‌شوند اما به‌همان‌نسبت، به‌راحتی گردو‌خاک روی آن دیده می‌شود. بازتاب نور دلیل دیده‌شدن لک و اثر انگشت روی کابینت براق است و به‌همین‌خاطر، نیاز به تمیزکاری مکرر دارد. خط‌و‌خش هم روی کابینت براق به‌خوبی نمایان می‌شود. از‌این‌نظر، نگهداری کابینت براق سخت‌تر از کابینت مات خواهد بود. 

اگر از تمیزکاری روزانه خسته شده‌اید، می‌توانید کابینت مات را به‌‌جای کابینت براق انتخاب کنید. سطح مات کابینت‌ها به‌خاطر براق نبودن، لکه‌ها و اثر انگشت را کمتر نشان می‌دهد؛ بنابراین، نیاز به تمیزکاری روزانه ندارد. ماندگاری کابینت براق به‌خاطر داشتن یک لایه پی‌وی‌سی یا پلی‌اورتان، در محیط‌های مرطوب بیشتر است. لایه‌های رویی کابینت، مانع ورود آب و رطوبت به آن می‌شود. برای عایق‌بندی کابینت مات می‌توانید به سراغ رنگ‌های عایق رطوبت بروید. 

نیاز به دستمال‌کشی مکرر؛ یکی از معایب کابینت براق

کابینت مات بهتره یا براق و کدام مزایای بیشتری دارد؟

در‌مجموع، شما برای انتخاب بهترین کابینت از میان دو نوع براق یا مات، باید به سلیقه و سبک طراحی دکوراسیون خود توجه کنید. جدول زیر برای تصمیم‌گیری بهتر هنگام خرید کابینت به شما راهنمایی می‌دهد.

کابینت براق کابینت مات
مزایا  معایب مزایا  معایب
درخشش و جذابیت بالا  با محدودیت رنگی تنوع رنگی بالا تنوع بصری کمتر
مناسب سبک تجملی قیمت بالا مناسب سبک مینیمال و روستیک حساس به شرایط محیطی
نظافت آسان لکه‌پذیری بالا و نیازمند تمیزکاری مداوم قیمت مناسب دشواری پاک‌کردن لکه‌ها
مناسب فضاهای تاریک آسیب‌پذیری در برابر خش مقاوم در برابر خط‌و‌خش نامناسب برای فضاهای تاریک با رنگ تیره

با درنظر گرفتن مزایا و معایب هردو کابینت مات و براق، کابینت آشپزخانه موردنظرتان را انتخاب کنید. برای نصب کابینت از یک مجموعه حرفه‌ای کمک بگیرید تا هنگام نصب، مشکلی برای کابینت‌ها پیش نیاید.

دو نوع کابینت براق و مات، مناسب برای طراحی سبک مدرن

توجه به سلیقه و نیاز مشتری هنگام انتخاب رنگ مات با براق کابینت

به‌طور‌کلی، انتخاب بین کابینت براق یا مات به سلیقه، سبک دکوراسیون و هدف از طراحی فضا بستگی دارد. اگر فضای آشپزخانه‌ای با روشنایی بیشتر، بزرگ‌تر و نمایی لوکس می‌خواهید، کابینت براق را انتخاب کنید؛ اما اگر به‌دنبال ظاهری شیک و مقاومت بیشتر در برابر خط و خش هستید، به‌سراغ کابینت مات بروید. 

ویژگی‌های هردو کابینت مات و براق کاملا متضاد هم بوده و هرکدام برای سبک طراحی خاصی مناسب هستند. اگر باز هم بین انتخاب کابینت مات یا براق مردد هستید، کارشناسان طراحی داخلی ما می‌توانند شما را راهنمایی کنند. کافی است برای ما در بخش نظرات دیدگاه خود را بیان کنید یا با کارشناسان ما تماس بگیرید. 

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “کابینت براق بهتر است یا مات؟ بررسی کامل مزایا و معایب”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به دکورین می‌باشد.

✖ بستن

دریافت مشاوره رایگان

با ما در تماس باشید

جهت دریافت مشاوره رایگان اطلاعات تماس خود را وارد نمایید.

نام نام خانوادگی
شماره تماس